Grupp 118 i Göteborg

Vi träffas en kväll varannan vecka - oftast hemma hos varandra - och går igenom dagens ämnen. Det kan handla om att gemensamt lära oss mer om Centralasien, skriva brev och insändare eller planera inför aktioner och seminarier. Efter mötet brukar vi alltid fika tillsammans med tid för lite trevligt småprat.

Vi är en blandad grupp när det gäller ålder, yrkesverksamhet och kön. Vi vill gärna bli fler medlemmar i gruppen! Hör av dig till oss om du är intresserad eller har några frågor.

Historia

Med åren har vi hunnit med en hel del olika utåtriktade aktiviteter, till exempel fackeltåg för de mänskliga rättigheterna, föredrag om svensk-eritreanske samvetsfången Dawit Isaac, popcorn- och informationsutdelning vid Göteborgs filmfestival och aktioner mot våld mot kvinnor. Vi har också ägnat oss åt att informera oss om och diskutera Amnestys arbete, läst böcker som rör människorättsfrågor och skrivit blixtaktioner.

De senaste åren har vi haft flera aktionsfall. Först ett i Kina, sedan ett i Pakistan. Båda dessa slutade lyckligt med att fångarna släpptes under tiden vi arbetade med fallen. Vi arbetar nu med Uzbekistan och Kirgizistan.

Mellan 2007 och 2010 hade vi ansvaret för Amnestys årliga boklotteri på Bok- och biblioteksmässan.

Genom gemenskap och roliga aktiviteter arbetar vi för det vi tror på och vi hälsar alla som är intresserade av mänskliga rättigheter varmt välkomna till gruppen.

Har du frågor eller vill bli medlem i gruppen? Hör av dig!

Gruppsekreterare: Agneta Hållén Carlsson
grupp118 [at] mail.amnesty.se

Våra blixtaktioner

Våra interna filer