Välkomna till Grupp 27!

Vi är Grupp 27 i Amnesty Göteborg. Gruppen jobbar med ett fall i Iran där vi försöker hjälpa Zeynab Jalalian att få en rättvis rättegång. Vi träffas ungefär en gång i månaden hemma hos varandra för att fika, diskutera, skriva brev och planera skramlingar och aktioner.

Vi söker nya medlemmar! Om du vill veta mer eller komma på ett möte så kontakta vår gruppsekreterare Jesper.

Vårt fångfall Zeynab Jalalian från Iran

Zeynab Jalalian är en kurdisk kvinna från nordvästra Iran som dömdes till döden 2009 efter att ha varit fängslad i åtta månader. Hon anklagades för " mohareb " - fiendskap mot Gud - en brottsrubricering som ofta används mot dem som anklagas för väpnat uppror. Zeynab påstods vara medlem i ett kurdiskt oppositionsparti och för att ha stött och rekryterat medlemmar till detsamma. Hennes dödsdom omvandlades senare till livstids fängelse. Hennes rättegång sägs ha varit mycket bristfällig. Enligt uppgift fick hon inte tillgång till advokat och rättegången varade bara några minuter. Hon uppger också att hon har utsatts för tortyr under fångenskapen.

Enligt en rapport skriven av Amnesty International är iranska fångars "bekännelser" som framtvingats genom tortyr eller misshandel vanliga som bevis under rättegångar. Vi arbetar för att ge Zeynab Jalalian en rättvis rättegång och drägliga förhållanden i fängelset.

Kontakta oss

Kontakta oss genom att maila vår gruppsekreterare Max på adress max_peronius@yahoo.com.

Nyheter

Hösten 2015 har passerat! »
5 januari 2016 12:26

Under hösten hann vi med både skramlingar och aktioner såsom traditionen inbjuder. Vi hade extra fokus på brevskrivande denna termin och fick sammanlagt iväg 100 brev till stöd får vårt fall i Iran. 2016 års första möte kommer att hållas den 19 januari hemma hos Mats.

Våren går mot sitt slut! »
26 maj 2015 20:03

Under våren har vi haft flera aktiviteter såsom skramlingar och aktion förutom våra regelbundna medlemsmöten. Nu återstår en avslutningsmiddag på stan för terminen. I år blir det Yammy på Andra Lång vi besöker för att fira vårens aktiviteter.

Alla nyheter »

Besök gärna vår blogg!

Vill du se lite mer vad vi gör så kan du besöka vår blogg på http://amnestygrupp27.blogspot.se/.