28 mars 2016 14:36 West Pride 2016

Vi kommer även iår att delta på West Pride.

Den 11 juni håller vi en föreläsning och quiz med fokus på HBTQ-personers rättigheter runt om i världen.

Alla är dessutom välkomna att gå med oss i paraden som avslutar festivalen den 12 juni!

Läs mer »

15 maj 2015 11:47 West Pride

Som vanligt har vi ett program under West Pride: JORDEN RUNT MED AMNESTYS HBTQ-GRUPP 13 juni 2015 kl. 13:00-14:30 Välkommen till en föreläsning om upplyser och utmanar.

Gå med oss i Regnbågsparaden 14 juni! Vi samlas på Götaplatsen klockan 14, talen kommer börja klockan 14:15 och tåget avgår klockan 15. Amnesty-tröjor, banderoller och skyltar kommer finnas på plats, men ta gärna med dig om du har eget. Så ser vi till att vi blir en stor och härligt gul klick i tåget! Här finns facebookevent: https://www.facebook.com/events/878531348870357/

Läs mer »

16 februari 2015 17:39 Samarbete med Världskulturmuseet

Vi kommer under våren 2015 ha tre stycken after work-kvällar på Världskulturmuseet med fokus på hbtq och normer.

11/3 Visste du att du som transperson i Norge måste steriliseras för att få sin rätta könsidentitet juridiskt erkänd? Tillsammans med Världskulturmuséet välkomnar Amnestys HBTQ-grupp och Hälso- och sjukvårdsgrupp till en After Work med tema transpersoners rättigheter. Kvällens huvudperson är John Jeanette Solstad Remö, transaktivist och chef för norska Human Rights Alliance. Under de senaste åren har hon uppmärksammats i sin kamp för att få sin könsidentitet juridiskt ändrad utan att tvingas genomgå medicinska ingrepp.

8/4 Hur ser situationen ut för HBTQ-flyktingar idag? Tillsammans med Världskulturmuséet välkomnar Amnestys HBTQ-grupp och Hälso- och sjukvårdsgrupp till en After Work med samtal och diskussion kring möjligheter och rättigheter för HBTQ-personer inom flykting-och migrationspolitiken. Medverkar gör bland annat RFSL Göteborg, Ingen Människa är Illegals hbtq-grupp och Madeleine Seidlitz som kommer att ge en överblick över situationen i världen och ankomst- och asylprocessen i Sverige.

29/4 Vilket bemötande kan du förvänta dig i vården? Tillsammans med Världskulturmuséet välkomnar Amnestys HBTQ-grupp och Hälso- och sjukvårdsgrupp till en After Work med samtal kring hälso-och sjukvården ur ett normkritiskt perspektiv. Utgångspunkten är HBTQ-kunskap, kännedom om HBTQ-personers hälsosituation och rättigheter, samt en ökad medvetenhet om heteronormativitet.

Läs mer »