Om ABG Stockholm

Amnesty Business Group Stockholm (ABG Stockholm) riktar in sig på företag och mänskliga rättigheter. Med hjälp kampanjer och aktioner mot enskilda företag söker vi förhindra att företag kränker mänskliga rättigheter och gör sig medskyldiga till exploatering av människor och miljöer i de samhällen de verkar i. Vi arbetar också med att höja medvetenheten kring mänskliga rättigheter i företagsvärlden överlag.

Läs mer »

Företag har ett ansvar för mänskliga rättigheter

Oljeföroreningar från Shells verksamhet i Nigeria har haft en förödande inverkan på människorna i regionen. Shell måste ta sitt ansvar för effekterna gentemot alla de människor som har drabbats.

Vedantas dotterbolag Orissa Mining Companys hade planer på att starta bauxitutvinning i Nyamgiri Hills i Indien utan att först ta hänsyn till Dongria Kondhs rättighet att vara med och besluta om projektet som skulle genomföras på deras mark. Amnesty tog kontakt med indiska regeringen vilket lyckligtvis ledde till att företagets planer på ytterligare exploatering avbröts.

Kontakta oss

Sammankallande Elin Andersson: ruthelinandersson[at]gmail.com

Vi träffas normalt första tisdagen i varje månad klockan 18 på Amnestys kontor.

Är du intresserad av att engagera dig? Vi tar emot nya medlemmar i början av varje termin (januari och augusti) - kontakta sammankallande för mer information!

Nyheter

30 år efter katastrofen i Bhopal: Filmvisning - Bhopal: A Prayer for Rain »
18 november 2014 16:31

Amnesty Business Group bjuder in till exklusiv visning av Bhopal: A Prayer for Rain (Martin Sheen, Mischa Barton med flera) onsdag 3 december kl. 18.00-20.45 på biograf Victoria, Götgatan 67, Stockholm. Filmen är baserad på händelserna för trettio år sedan då ett giftigt gasutsläpp vid en fabrik i Indien dödade mer än 22 000 människor.

Staterna, företagen och de mänskliga rättigheterna – hur når vi rättvisa? »
14 maj 2014 09:57

Är frågan viktig för dig? Du kanske arbetar med de här frågorna varje dag eller har ett stort intresse i ämnet? Då är du välkommen på en workshop arrangerad av Stockholm Environment Institute (SEI) och European Coalition for Corporate Justice Sverige (ECCJ) den 10 juni på Postmuseum i Stockholm.

Alla nyheter »