18 november 2014 16:31 30 år efter katastrofen i Bhopal: Filmvisning - Bhopal: A Prayer for Rain

Amnesty Business Group bjuder in till exklusiv visning av Bhopal: A Prayer for Rain (Martin Sheen, Mischa Barton med flera) onsdag 3 december kl. 18.00-20.45 på biograf Victoria, Götgatan 67, Stockholm. Filmen är baserad på händelserna för trettio år sedan då ett giftigt gasutsläpp vid en fabrik i Indien dödade mer än 22 000 människor.

Läs mer »

14 maj 2014 09:57 Staterna, företagen och de mänskliga rättigheterna – hur når vi rättvisa?

Är frågan viktig för dig? Du kanske arbetar med de här frågorna varje dag eller har ett stort intresse i ämnet? Då är du välkommen på en workshop arrangerad av Stockholm Environment Institute (SEI) och European Coalition for Corporate Justice Sverige (ECCJ) den 10 juni på Postmuseum i Stockholm.

Läs mer »

14 april 2014 11:34 Frukostseminarium Due Diligence

I början på juni arrangerar ABG Stockholm ett förmiddagsseminarium i Stockholm. Temat är Due Diligence och implementeringen av FN:s Guiding Principles. Tre rapporterar kommer att presenteras och mötet avslutas med en paneldebatt.

Läs mer »

14 april 2014 11:26 Svenska självgodheten har gått för långt

Mutorna måste bort. Svenska bolag använder konsulter för att inte behöva ta hand om mutandet själva. Parul Sharma, Människorättsjurist och gästkrönikör i Veckans Affärer, menar att de knappast kan kalla sig hållbara och att den svenska självgodheten har gått för långt.

Läs mer »

14 april 2014 10:54 Temadag om företags ansvar i Amnesty Press

Vad har företag för ansvar när det gäller mänskliga rättigheter? Krävs det hårdare internationella regler? De frågorna diskuterades när Amnesty Business Group bjöd in till en temadag om företag och mänskliga rättigheter på ABF-huset i Stockholm.

Läs mer »