Om AMD

Amnesty är en av de främsta organisationerna i kampen mot dödsstraffet och sedan 1973 har Aktionsgruppen mot dödsstraffet (AMD) funnits inom svenska Amnesty. Vi skriver brev, organiserar aktioner, gör skolbesök, håller föreläsningar och fungerar som en kunskapsbas om dödsstraffet.

AMD består av en blandad grupp människor i alla åldrar som träffas sista torsdagen i varje månad. Alla som är aktiva i gruppen arbetar ideellt och gruppens arbete utformas därför efter antalet aktiva medlemmar och deras initiativ. Om du har frågor om dödsstraffet, vårt arbete, behöver hjälp med information rörande dödstraffet eller om du av någon annan anledning vill komma i kontakt med oss i AMD så använd vår e-mailadress amd@amnesty.se.

Syfte

Att kämpa för allas rätt till liv och att verka för ett globalt avskaffande av dödsstraffet.

Kontakta oss

Ordförande Moa Jedestav

Maila gärna frågor rörande dödsstraffet eller vårt arbete till

amd@amnesty.se

Gå med i vårt nätverk

Skicka ett mail till amd@amnesty.se från den mailadress du vill registrera med ämnesraden "Anmälan till utskick".

Du kan även klicka här.

Vad du kan göra

Det finns flera sätt att engagera sig i kampen mot dödsstraffet. Du kan gå med i vår grupp och arbeta direkt tillsammans med oss. Om du är intresserad av det, så är du välkommen att delta på ett av våra möten. Kontakta oss i så fall via vår e-mailadress.

Om du inte har möjlighet att delta aktivt i gruppen så kan du ändå hjälpa till att arbeta mot dödsstraffet genom att gå med i vårt nätverk. Du får då blixtaktioner och information skickade till dig via e-post. Anmäler dig gör du genom att skicka ett tomt mail till amd@amnesty.se från den mailadress du vill registrera med ämnesraden "Anmälan till utskick". Du kan även engagera dig på egen hand, till exempel genom att informera om dödsstraffet eller skriva insändare till tidningar i Sverige och utomlands. Vi hjälper gärna till med information i sådana fall.

Länkar

  • Information om dödsstraffet på svenska finns här.
  • Information about the death penalty in english can be found here.