Amnesty Stockholm

Intresserad av mänskliga rättigheter? Trött på orättvisor och känslan av att inte kunna göra något? Vill du vara med och göra skillnad? Då vill vi ha dig som aktiv medlem i vår organisation! Här jobbar vi mot världens orättvisor med tyngdpunkten på att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Tillsammans gör vi skillnad.

Nominera till distriktsstyrelsen!

Vill du vara med och förändra världen? Brinner du för mänskliga rättigheter och har kunskaper inom organisering eller kommunikation? Är du aktiv i Amnesty eller vill bli?

Vi söker nu personer som vill leda rörelsen framåt i Stockholmsdistriktet och vara en del av Amnesty Stockholms styrelse. Distriktet Stockholm består idag av cirka 40 000 medlemmar och 27 aktiva medlemsgrupper som jobbar mot bland annat dödsstraff och för olika aktionsfall. Distriktsstyrelsens arbete består främst i att slussa in de medlemmar som vill bli aktiva i den ideella verksamheten. Styrelsen ska också främja aktiviteter och kampanjer som Amnesty nationellt valt att driva, samt vara ett stöd för redan existerande grupper. Utöver det jobbar styrelsen också med kommunikation, informationsspridning, aktivism och insamling. Just nu har en satsning vad det gäller att förbättra mångfalden i organisationen inletts.

Vi söker nu ledamöter till distriktsstyrelsen 2015.

Vi söker dig som; -Delar idén om allas lika värde, är emot dödsstraff och brinner för mänskliga rättigheter. -Är medlem i Amnesty -Är eller vill bli aktiv i Amnesty Stockholm -Har kunskap om eller är beredd att lägga tid på att lära sig distriktets verksamhet -Är beredd att lägga tid och engagemang på ett styrelseuppdrag -Är en social person som har lätt för att samarbeta -Gärna ha kunskap/erfarenhet av något av: - Kommunikation, exempelvis i annan organisation - Insamling - Struktur/organisering

Uppdraget är oavlönat och allt engagemang sker på ideell basis. I utbyte verkar du i en världsomspännande organisation som arbetar för att allas lika värde ska gälla alla alltid. Du får ett brett kontaktnät och ett lärorikt år.

För att nominera dig själv: Skriv några rader om dig själv, kort om relevant erfarenhet och varför du vill bli en del av distriktsstyrelsen. Glöm inte att ange ditt telefonnummer. (Några rader till max ett halv A4)

För att nominera kandidat: Fråga först kandidaten om den är intresserad av att bli nominerad. Skriv sedan kort om varför du nominerar personen och varför denne skulle passa till uppdraget. Glöm inte att lämna kontaktuppgifter så vi kan nå den nominerade.

Skicka din nominering till stockholm.valberedning@mail.amnesty.se.. Vi ser gärna att nomineringarna inkommit senast den 17 december.

//Valberedningen Amnesty Stockholm

Vill du bli SMS-aktivist?

Vill du delta i Amnestys utåtriktade aktioner i Stockholm? Anmäl dig till Amnestys SMS-tjänst så får du information om var det händer, när det händer och vad du kan göra!

Skicka ett SMS till 71501 med texten "Kampanj Stockholm Start". SMS:et kostar lika mycket som ett vanligt SMS. Därefter är tjänsten gratis.

Läs mer »

Kontakt

Gäller ditt ärende asyl och migration - kontakta Madelaine Seidlitz på 08-729 02 51 eller Eva Strömberg på 08-729 02 46.

Gäller ditt ärende ditt medlemskap i Amnesty - medlemsservice@amnesty.se

Gäller ditt ärende övriga frågor till Amnesty - info@amnesty.se / 0771 - 266 37 89

Styrelsen i Amnestys Stockholmsdistrikt:

Om du vill veta vad de olika grupperna i stockholmsdistriktet gör kan du kontakta Malin, Nina eller Anders! Malin Vernersson malin.vernersson@mail.amnesty.se Medlemsansvarig

Nina Landtblom nina.landtblom@mail.amnesty.se Medlemsansvarig

Anders Wiberg anders.wiberg@mail.amnesty.se Vice Ordförande/Medlemsansvarig

Övriga frågor till styrelsen i Amnestys Stockholmsdistrikt: info.stockholm@mail.amnesty.se

Amnestys sekretariat ligger på Alsnögatan 11, precis vid Danvikstullsbron. I våra nya fräscha lokaler finns många mötesrum som alla aktiva grupper kan använda sig av. För att boka ett rum, kontakta aktivistsamordnare Emma Brossner Skawonius på emma.brossner-skawonius@amnesty.se eller 08-729 02 43. Emma kontaktar du också om du vill veta vad som är på gång i ditt Amnestystockholm, eller om du vill bli en av många aktiva medlemmar i distriktet.