Kvinnorättsgruppen (KRG) Uppsala

Kvinnorättsgruppen i Uppsala är en grupp med mycket rulians på medlemmar, vilket också gör den till en av de mest flytande grupperna i distriktet. Vad vi gör och hur vi arbetar beror på vilka medlemmar som är aktiva just här och nu.

Under tidigare år har vi bland annat arrangerat filmkvällar, föreläsningar och aktioner på stan. Eventen som arrangeras ser olika ut år till år, men vårt främsta arbetsområde har hittills varit att samla in namnunderskrifter runtomkring olika aktioner. Den enda mer årliga aktionen som vi arrangerar är runt Internationella Kvinnodagen; de senaste åren har vi arrangerat en stor KvinnoKlubb tillsammans med Gästrike- Hälsingland nation i Uppsala, där intäkterna har skänkts till olika ändamål.

Gruppen i sig har inget krav på sina medlemmar, men att du delar Amnestys värdegrund och vill arbeta för opinionsbildning kring kvinnors rättigheter är en gemensam nämnare för alla våra medlemmar.

Kontakta oss

Tycker du också att kvinnors rättigheter är viktigt? Är du intresserad av att veta mer om vår grupp och hur vi arbetar?

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer! Mail: kvinnorattsgruppen.uppsala@mail.amnesty.se

Nyheter

Möte 18 maj kl.18! »
13 maj 2017 17:31

Vi söker nya medlemmar som är intresserade av att delta i vår kamp för kvinnors rättigheter! Vi träffas nästa torsdag, den 18 maj, kl.18 i Amnestylokalen på Övre Slottsgatan 11b.

Möte 28/3 kl.17.30! »
27 mars 2017 18:03

Imorgon, tisdag 28 mars, har vi i Kvinnorättsgruppen möte kl.17.30 i Amnestylokalen på Övre Slottsgatan 11b. Vi kommer bl.a. planera inför en kommande föreläsning med UF i Uppsala och andra saker som händer i vår. Kom gärna förbi!

Alla nyheter »