Vårt arbete

Vi har jobbat med vårt aktionsfall Kamal al-Labwani och turats om att skriva brev. Under sommaren gjorde vi en aktion med vykort, ca 50 stycken, som vi skickade varje vecka under sommarmånaderna. Kamal blev frigiven i november.

Vi gjorde en affischutställning på biblioteket som tog upp våldtäkter som en del av krigföring i Kongo och Amnestys motstånd för straffrihet för detta. Vi samlade också underskrifter på vykort som protesterade mot det absoluta abortförbudet i Nicaragua.

Vi deltog i Amnestys 50-årsfirande med att sätta upp pjäsen ”En värld att leva i”, tillsammans med Etisk Pub, på hotell Plaza i Karlstad. Ett femtiotal personer kom och pjäsen var mycket uppskattad.

I oktober arrangerade vi, tillsammans med bland annat FN-föreningen i Värmland en föreläsning med Margot Wallström, som fyllde hela Aula Magna. Den handlade om Margot Wallströms uppdrag i FN.

I oktober/november hade vi utställningen AI50 uppsatt på biblioteket, med utvalda affischer som Amnesty haft för olika kampanjer genom åren.

Vi deltog på MR dagen med en aktion på stan, och samlade in namnunderskrifter i det brevskrivningsmaraton som arrangerades av Amnesty International över hela världen. 237 underskrifter blev det.

Under det gångna året har vi även tillsammans sett filmer gällande mänskliga rättigheter.